DAMVOLLEYBOLL PÅ AGENDAN 1981

Det gick rätt så bra för IFFKs damvolleyboll 1981. Man låg 3a i serien med häng i toppen och 2a i damkampen med 15 vinster och 3 förluster. I volleybollsektionen satt A-M Isaksson, Inger Blomsterlund och Sol-Britt Sundell. Det var elva damer som spelade och tränade en gång i veckan. Dessutom hade man ett flicklag bestående av 12 flickor som deltog ett i en korpenserie. På våren gick det inte så bra men på hösten låg man mitten av serien. Tränare var Jan ”Jobbe” Eriksson från Pålsböle.

Dam- och flickvolleygänget

Intresset för bordtennis ökade avsevärt och främst av knattar mellan 9-12 år. Det kunde vara upp till 40 personer som smalades runt de 8 borden under träning. I de internaionella tävlingarna i Åbo tog Ove Johansson silver i C klassen och Harry Lindqvist kom till kvartsfinal i A klassen. Simningen bestod dels av tävlingssinmning och dels av simskola där ungefär 60 simmare deltog. Anna Johansson, Sören Karlsson och David Dahlblom ingick i lag som satte åländska rekord i sim-stafett.

Skidsäsongen började med snöbrist men när den väl kom igång var det Robert Laaksonen som vann samtliga tävlingar och blev distriktsmästare. I friidrotten arrangerades en ny tävlingsform inom föreningen som kallades poäntävlingar där hela 48 barn deltog. I knatteserien knep man en tredjeplats.

Gymnastik fanns i föreningen 1981 och därifrån var det 6 flickor som deltog i trupptävlingarna i Vasa samt 3 som deltog i 4kampen i Finlands Svenska Mästerskapen i Jakostad. Man tävlade också på hemmaplan där Anneli Lindqvist gorde fina resultat i under 10 klassen.

Jacob Estlander, Anneli Lindqvist och Magnus Karlsson gymnastiserar

Damlaget i fotboll spelade under våren kval till mästerskapsserien 1981 och klarade avancemanget efter en verklig kmainsats där Anne-Maj Blomqvist gjorde det avgörande målet i Björneborg. Under sommaren spelade damerna i landets högsta serie där man kom 3a. Guldbollen fick Ringa-Mari ”Lillan” Sundberg. IFFK hade ett flicklag, flickfotbollen går sakta men säkert frammåt skriver man i årsberättelsen. IFFKs herrlag i fotbollen vann division tre men föll sedan i kvalet mot SalPa under ledning av Stefan Sjölund.