SUPPORTERKLUBBEN BILDAS 1968

Den förste ordförande i IFFK:s supporterklubb 1968 var Magnus Eriksson, som på 50-talet var en framgångrik mittfältare i IFFK. Under åren har bl.a. supporterhippor annordnats, stipendier delats ut och det har hejjats på otaliga matcher. Supporterklubben var väldigt aktiv fram till slutet på 1990-talet men är idag vilande.

IFFK vill passa på att rikta ett stort tack till IFFK:s Supporterklubb och Bengt Renfors som gett ett bidrag till föreningen 2022 som kommer att gå till firande av 100-års jubileét och föreningens ungdomsverksamhet.

Under 1968 uppfördes en åskådarläktare vid idrottsplatsen. Fotbollen seglar i medvind och säkrar en 6e plats i div 2 i Finlandsserien. Det stod en hel del om IFFKs herrlag i Ålandstidningen, t.ex. om flygplan som tvingats vända på grund av dåligt väder så man tvingades ställa upp med 10 man, hur bussen började brinna på väg upp till Björneborg och bråk i Markusböle där sandkastning från publikhåll förekom. Ishockeylaget kom 2a i Ålandsserien och bordtennislaget vinner sin serie. Friidrotten hade få utövare däremot hade skidsporten och orienteringen desto fler.

 

Magnus Erikssson tll höger, singlar slant gör domaren Alf ”Kiffa” Lindblad i mitten och motståndarna, Yritys kapten till vänster