SPRING IN 100 ÅR MED IFFK

Det var en riktigt lyckad ”spring in 100 år med IFFK” dag 23 april 2022.

 

Nedan information inför dagen.

Lördagen den 23 April anordnar IFFK ett motionslopp för hela familjen. Ta med nära och kära så samlas vi i Markusböle för att fira att IF Finströmskamraterna jubilerar i år genom att motionera tillsammans.

Klockan 10.15 är det gemensam uppvärmning vid de röda löparbanorna nedanför läktaren för alla som vill med Tatjana ”Tattis” Berglund.

För de allra minsta har vi Run for fun. Start klockan 10.30 vid löparbanorna och sträckan är runt Markusböle sportfält. Det kommer att finnas några olika hinder på vägen för dem som vill vågar och kan. Du har uppsikt över hela banan om barnet vill springa själv och den som vill kan följa barnet runt banan.

Klockan 11.00 startar terrängloppet på markusböle. Här väljer du själv om du vill springa, jogga eller gå och vilken längd som passar dig. Alla startar samtidigt och en stor klocka finns på plats för den som själv vill se sin tid.

ca 3 kilometer. Elljusspåret upp och tillbaka.
ca 5 kilometer. Elljusspåret upp, finns markerat var du svänger av för 5 och 8 km. Elljusspåret övergår till en stig, över röjsbölevägen där det finns trafikvakt, banan har ganska stor höjdskillnad upp på storberget och jättefin utsikt på ”toppen”, tillbaka ner för berget, över röjsbölevägen igen där det finns en trafikvakt och sedan tillbaka på elljusspåret och runt fotollsplanerna. Se bild.

 

ca 8 kilometer. Samma som 5 kilometer men 2 varv upp till storberget.

Vid målgång får alla medalj samt KArl-Ers äppeljui och tilltugg. Utlottning av vinster på nummerlapp sker efter genomfört lopp. Kommentator Karring kommer att spela musik och referera loppet på plats.

 

Terrängloppet är gratis men om du vill betala en startavgift som går till föreningens ungdomsverksamhet är du välkommen att göra det på plats i en bössa eller sätta in på vårt konto: ÅAB FI31 6601 0002 3030 55 märk: bidrag IFFK 100 år

Kiosk finns för dem som vill köpa korv med bröd-lunch eller något snacks.

Det kommer att finnas möjlighet att låna och lämna in idrottsutrustning för den som vill. Idrottsbanken kommer ha ett bord med t.ex fotbollsskor, gympaskor, det som finns inne just då, bara att testa och låna det som passar. Man har också möjlighet att lämna in idrottsutrustning i gott skick som man växt ur eller sådant som bara ligger hemma och tar plats så passa på att ge grejerna nytt liv hos någon annan som får glädje av dem.

Anmäl dig gärna senast en vecka innan (16 april) via länken HÄR för att underlätta på plats och så att vi har ett hum om hur många som kommer. Nummerlapp hämtas med fördel innan loppet på kontoret direkt till höger i Ålands Idrottscenter eller på plats (tänk på att vara i tid då det kan bildas kö). Det går också att anmäla sig på plats men kom då ihåg att komma i god tid och vi kan inte garantera att t.ex. Karl-Ers äppeljuice och tilltugg räcker till dem som ej anmält sig på förhand.